Herken je jezelf in een manager die een proces uitvoert, een coachende leider of een mentor? Ik leg je de verschillen uit en jij mag bepalen waar je op dit moment je het meeste in herkent. En als je iets anders nastreeft, dan kun je dat aanpakken.

Volgens Ken Blanchard zijn er 4 verschillende leiderschapsstijlen, namelijk: Ondersteunend leiderschap, Coachend leiderschap, Delegerend leiderschap en Sturend (directief) leiderschap.

Alle stijlen hebben zijn voor- en nadelen. Op internet zijn vele sites te vinden waarop deze stijlen worden uitgelegd dus dat ga ik nu niet doen. Wat ik wel ga vertellen is dat bij de 3 soorten leiders, verschillende stijlen vooral wel en niet werken.

Drie voorbeelden zoals ik er naar kijk:

  • Een manager die alleen de management processen volgt (veel HR, financiën, veel projecten en inhoud) heeft vooral een delegerende stijl omdat deze leider simpelweg geen tijd heeft voor de werkvloer. Hij is met andere processen bezig. Dat zou niet zo moeten zijn maar de ‘spam of control’ is te groot.
  • Een sturende (directieve) leider is meer op het proces en de controle. Daarbij is de coachende leider niet aanwezig en ondersteuning alleen als het echt nodig is.
  • Een coachende leider is iemand die de voorkeur heeft om de coachende en ondersteunende leiderschapsstijl te praktiseren. Processen zijn minder van belang en die kan hij coachend delegeren en ondersteunen. Dit maakt de ‘span of control’ beter beheersbaar.

De waarheid is niet zo hard als dat ik hem stel maar het gaat niet precies om de waarheid maar om de situatie die in meerdere mate van toepassing is. Indien je de strekking in één van de genoemde voorbeelden herkent en als je jezelf daar niet zo prettig bij voelt, dan kun je een plan maken.

Dan het verschil tussen coaching en mentoring. Deze is eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen. Ik kijk er als volgt naar:

Coaching gaat over de ontwikkeling van het individu om blokkades te overwinnen en om een volgende stap te zetten in de persoonlijke groei. Mentoring richt zich op de groei van een team en gaat over ontwikkeling in relatie tot een huidige opdracht, doel, taak, dienst en/of resultaat EN gaat over het ontwikkelen van het team richting de toekomst. Het hele team is verantwoordelijk voor het huidige en moet klaar zijn voor wat gaat komen. Bij mentoring gaat het ook over persoonlijke groei maar altijd in relatie tot het grotere geheel of het verdere doel.

Wat heel belangrijk is dat iedereen van elkaar weet wat de persoonlijke drijfveren van ieder teamlid is en wat de normen en waarden zijn van het gehele team. Op die manier kun je iedereen die ondersteuning geven die van belang zijn om de doelen te houden maar ook om elkaar verder te brengen.

De leiderschapsstijl is van belang als het gaat het halen van doelen en resultaten. Daarom is het noodzakelijk om doelen te stellen want deze doelen dragen bij aan de manier waarop ze gehaald worden. Ook is het van belang om de normen en waarden te kennen en vast te stellen zodat men weet waarin zij zich bevinden en hoe de dingen gedaan worden.

In ben benieuwd hoe jouw situatie is op dit moment in jouw team. Wil je meer bereiken door op een andere manier met het werk en de teamleden om te gaan? In een vrijblijvend gesprek wil ik graag weten hoe jullie op dit moment de taken aanpakken en doen. In het gesprek brengen we de huidige stand van zaken globaal in kaart. Bel me voor een afspraak!

Ik kan me voorstellen dat je meer wilt weten wat het voor jou kan betekenen. Als je jezelf geregistreerd hebt op mijn website en je ontvangt regelmatig mijn mailings, dan mag je huidige plan of idee met me delen en dan zal ik daar in voorzien van tips en adviezen. Mail hier je plan of idee en ik zal ze gratis voor je nalopen en je van tips voorzien.

De aanbieding
Mocht je met je team aan de gang gaan, dan doen we een vrijblijvende intake. Indien je in de laatste maanden van 2018 mij belt voor een afspraak en komt tot een vervolg in teamcoaching, dan ontvang je 30% korting op het vervolgtraject. Wees er dus snel bij want 2018 is zo voorbij!

Vond je deze blog interessant? Ik wil je vragen om deze blog te delen in jouw eigen netwerk. Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die deze tips kunnen gebruiken.