Herken je vaak gedrag of overtuigingen bij iemand maar weet je niet goed hoe je deze kan plaatsen? Als je niet weet wat je ermee kan of hoe het werkt, dan kun je het niet beïnvloeden. Volgens Robert Dilts zijn er zijn 6 logische niveaus. In deze blog leg ik ze uit.

De logische niveaus zijn niveaus waar ieder mens iets mee doet of heeft. Er zijn er 6. Ik zal ze toelichten.

Het niveau en de bijbehorende vraag:

  • Spiritualiteit – Waarom ben ik op aarde en wat is mijn taak?
  • Identiteit – Wie ben ik?
  • Overtuigingen – Wat geloof ik?
  • Vermogens – Wat kan ik?
  • Gedrag – Wat doe ik?
  • Omgeving – Waar ben ik?

Het uitgangspunt is dat als je op een lager niveau iets veranderd, iets kan veranderen op een hoger niveau; er is echter geen garantie dat er iets veranderd op een hoger niveau.
Als je op een hoger niveau iets veranderd, dan zal er altijd iets veranderen op een lager niveau.

Een richting per niveau van boven naar beneden…

Spiritualiteit:
Zoals eten en drinken het lichaam voeden, wordt de geest gevoed door spiritualiteit. Het woord spiritueel is afkomstig van het Latijnse ‘spiritus’ dat adem betekent. Adem is het symbool voor leven. Er bestaat een stoffelijk leven (het lichaam) en een onstoffelijk bestaan (de geest). Tegenwoordig gebruiken we het woord spiritualiteit als een brede aanduiding van alles dat met het onstoffelijke bestaan heeft te maken. Veranderingen op dit niveau zijn zeer ingrijpend!

Identiteit:
Je spreekt van identiteit als mensen zich met bepaalde culturele kenmerken gaan identificeren. Mensen gaan zich identificeren met bepaalde kenmerken, niet alleen door dingen te benoemen die bij hen ‘horen’, maar ook door dingen te benoemen die typisch bij anderen horen. Bepaalde mensen horen erbij, en anderen niet. Aanpassingen op dit niveau zijn mogelijk maar niet op alle fronten.

Overtuigingen:
Dit zijn dingen die mensen geloven op diverse onderwerpen. Iedereen gelooft iets op elk willekeurig onderwerp. Neem bijvoorbeeld geld, werk, auto, relatie, huis, succes, etc. Je kunt voor jezelf een onderwerp opschrijven en daarnaast noteren wat je er wel en niet belangrijk aan vind. Je zult zien dat je jezelf wel eens kan verrassen als je er bewust mee aan de slag gaat. Dingen die je gelooft zijn gebaseerd op voorbeelden en ervaringen uit je verleden. Veranderen van een geloof op een onderwerp is goed mogelijk. Een coach werkt vaak op dit niveau.

Vermogens:
Dit zijn zaken die je wel of niet kan. Mogelijk kan je het leren door een cursus of training te volgen of door gewoon te gaan doen. Proberen is daarbij een verkeerd woord. Probeer maar eens ‘een pen te pakken’… Niet echt pakken, hoor!! Dus niet proberen te gaan doen maar te gaan doen! Het uitgangspunt is dat als iemand anders het kan, dan kan jij het leren.

Gedrag:
Dit is het meest zichtbare van iemand als je met iemand omgaat of samenwerkt. Het gedrag wordt overigens wel bepaald door de niveaus er boven. Als iemand gelooft dat roddelen niet goed is, dan zal hij/zij daar uitlatingen over doen als er geroddeld wordt. Het gedrag is zichtbaar maar weet je dan waar het vandaan komt? Of heb je dan direct een mening?

Omgeving:
De omgeving is het snelste aan te passen. Als je vanuit een woonkamer de gang in loopt, dan heb je direct een andere omgeving maar ook jezelf gewoon 180 graden in diezelfde woonkamer, geeft al een andere omgeving. Eenvoudig, hé?

Er zijn 6 verschillende niveaus volgens het model Robert Dilts. In NLP wordt deze gebruikt om veranderwerk te realiseren. De niveaus hebben invloed op elkaar, soms bewust maar meestal onbewust. Als we ons bewust worden van het onbewuste, dan zie je opeens verbanden. Dit kun je ook gebruiken in samenwerking. Zie de ander en je zult merken dat je meer invloed kunt hebben.

Ben je ook benieuwd hoe dit voor jou werkt? Wil je er meer over weten? Bel mij en we kunnen in een gesprek al heel veel zaken die voor jou spelen, in kaart brengen op basis van deze niveaus.

Ik bied je aan om samen met mij op zoek te gaan naar een andere, positieve manier van beïnvloeding van je collega’s. Ik ben benieuwd hoe jouw team jou als leidinggevende ervaart en wat jij kan doen om dat te veranderen. Gun jezelf de kans om meer van jezelf te weten te komen. Je krijgt het makkelijker in je werk.

Kijk op mijn website en neem contact met me op voor een gratis 1 op 1 gesprek.

Vind je deze blog interessant? Deel dit artikel met je Facebook-vrienden, LinkedIn contacten en twitter je volgers met deze kennis zodat ook jou netwerk kan profiteren van deze kennis.